Българин, който от години живее в Съединените щати, облича знаменитости като

...
Българин, който от години живее в Съединените щати, облича знаменитости като
Коментари Харесай

Изненада! Нашенец облича звездите в Холивуд

Българин, който от години живее в Съединените щати, облича знаменитости като Стинг, Джейсън Момоа, Джанет Джаксън и Меган Фокс. Ексцентричният дизайнер е прочут зад Океана със смелия си и друг жанр.

Милен Кръстев е знаменит шивач от България. Започва кариерата си през 90-те години, като създава якета-имитации по 50 лева във Варна. Още тогава обаче е друг – екстравагантен, поради което в България му е тясно. Въпреки че приключва Висшето военноморско учебно заведение, капитан Кръстев избира да шие.
-->
" Мечтаехме си да сме капитани – хванахме се с един другар, математики, решавахме, кандидатствахме, одобриха ни, завършихме Морското, само че не ми хареса. Цялата специалност да си капитан е сантиментално да го разказваш, само че да го правиш не чак толкоз. Захласнах се по шиенето след това, почнах да съм ангажиран - правех якета на всички във Варна, от София ", споделя той пред България Он Еър. 

Самоукият гений съумява да натрупа капитал още във Варна. 

" По това време инфлацията беше невероятна, по някаква си причина якетата доста се харесваха – плащаха с валута, с немски марки, с долари ", спомня си Кръстев.

През 1999г. отпътува за Щатите и не се връща. Там приключва дизайн на мъжки дрехи. 

" Когато се реалокирах в Щатите, приключих мода в Сан Франциско. По време на ученето си започнах да работя за първата фешън организация. Тогава беше мъчно, тъй като по това време се случиха атентатите на 11 септември ", разяснява той.

Милен Кръстев остава в Сан Франциско и работи с няколко известни компании. Преподава тегел и кройка в университета. В Сан Франциско обаче също му доскучава и съумява да отвори свое ателие не къде да е, а в Ню Йорк. 

Следват поръчки на костюми за шоу стратегии, холивудски филми, театрални постановки и фешън дефилета. Стинг, Джейсън Момоа и Бен Стилър са единствено част от имената, за които създава кожени дрехи. 

" Джанет Джаксън беше една от първите известни персони, за които създадох артикул. Аз не влизам в контакт с тях, а със стилистите им. За много филми съм работил – " Зулендър ", " Костенурките Нинджа ", сериали. 

Въпреки прякора си Маd Tailor или Лудия шивач, Милен обича спокойния живот. Мести се в щата Монтана, дружно със брачната половинка си и трите им деца. Със фамилията си пътуват до Варна и почиват на Българското Черноморие, тъй като макар славата си - Милен не не помни от кое място е тръгнал. 

" Тестото ми е от Варна ", безапелационен бе той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР